25 травня 2023 року Європейський Союз прийняв рішення продовжити зупинення дії митних зборів, квот та заходів торговельного захисту щодо українського експорту до ЄС на ще один рік, тобто до червня 2024 року.

  А це значить що українські товари зможуть вільно конкурувати з аналогічними Європейськими товарами, а українські виробники мати такі ж самі пільги на ринку ЄС.

  Призупинення дії мит стосується фруктів та овочів, що підпадають під систему вхідних цін, а також сільськогосподарської не переробленої та переробленої продукції, що підпадає під дію тарифно-квотних обмежень. Мита для промислових товарів припинили діяти ще з 1 січня 2023 року за умовами Угоди про асоціацію.

  Це рішення ЄС свідчить про політичну та економічну підтримку України. Ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС та підтримати її економіку в умовах складної ситуації, спричиненої війною. Зазначається, що ці заходи є частиною широкої підтримки, яку надає ЄС Україні, включаючи військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

  Це свідчить про непохитну політичну та економічну підтримку ЄС в умовах невиправданої військової агресії з боку Росії.