Набули чинності зміни до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року.

  В зв'язку з прагненнями Р.Молдови та України приєднатися до Європейської спільноти і перспективами членства України та Молдови в Європейському союзі в 2021 році уряди двох країн внесли зміни до Угоди про вільну торгівлю. 10 квітня 2023 року Верховна Рада ратифікувала ці зміни і з 20 червня 2023 року вони набули чинності.

  Основна суть змін - з 20 червня 2023 року при визначенні країни походження товарів у торгівлі між Україною та Молдовою буде використовуватися такий же порядок як і в торгівлі між Україною та ЄС.

  Тобто для підтвердження країни походження митними органами України, та відповідно, Молдови будуть видаватися сертифікати форми EUR.1.

  Сертифікат EUR.1 замінить сертифікат форми СТ-1, який раніше видавався Торгово Промисловими Палатами обох країн в рамках Угод про вільну торгівлю з країнами СНД.

  Також за бажанням, при експорті товару з України, при його вартості не більше 6000 євро, заява про походження товару може зазначатися на комерційному рахунку (рахунку фактурі, інвойсі).